O kompaniji

Fiat Professional


Brend Fiat Professional odlikuje se komercijalnim vozilima koje proizvodi FIAT Group Automobiles (FGA)

Godine 1903. nastaje prvo komercijalno Fiat vozilo, i od tada proizvodnja ovih vozila postaje sve važniji segment u aktivnostima Fiat Grupe.

Zbog širokog opsega proizvoda koji mogu da zadovolje i najrazličitije potrebe mobilnosti i prometa, ali i zahvaljujući iskustvu od preko sto godina, Fiat Professional je postao lider u svojoj oblasti.

Više od 430.000 komercijalnih Fiat Professional vozila prodato je širom sveta u 2008. godini, s tržišnim udelom od preko 43% u Italiji i 12% u Evropi.

Izrazito značajnu ulogu u postizanju ovih rezultata imao je Fiat Ducato, najpopularniji od svih modela, koji je uvek bio veoma tražen među evropskim kupcima, a Italijanima svakako omiljeni model. Ali, to nije sve. Poslednjih nekoliko godina, Fiat Ducato je postao evropski lider vozila u sektoru konverzije putničkih vozila: dva od tri kombija su Ducato verzije, a sve veće evropske prodavnice delova imaju verziju zasnovanu na Ducato-u.

Sva Fiat Professional vozila su dizajnirana i izrađena kako bi što efektnije izašla u susret profesionalnim zahtevima kupaca. Fiat Professional je osvojio brojne međunarodne nagrade koje dodeljuje stručna komisija novinara. Jedan od najvažnijih je Kombi godine: ovu nagradu doneo mu je Ducato 1994. godine. 2006. godine nagradu je osvojio Doblò Cargo, 2008. godine Scudo, 2009. godine Fiorino, a 2011. pobedu je odneo Novi Doblò Cargo.

Ojačan uspesima koje je postigao, Fiat Professional nastavlja da radi na svom cilju - učvršćivanju vodećeg položaja na tržištu, koje se postiže i razvojem već rasprostranjene prodajne mreže: zapravo, danas postoji više od 1400 dilera u Evropi i preko 7500 servisera.

Fiat Professional vozila se trenutno proizvode u 8 postrojenja širom sveta, uključujući Sevel fabrike, u oblasti Val di sangro, gde se proizvodi Ducato - najveća fabrika lakših komercijalnih vozila u Evropi (u 2010. godini proizvela je čak 4 miliona vozila). Fiat Professional brend je uvek bio sinonim za poslovanje kompetentnih i motivisanih ljudi, odnosno profesionalaca koji služe profesionalcima.